Kaas en boter maken VERNIEUWD

Het is altijd goed om te weten waar ons voedsel vandaan komt. En daar kan deze leskist bij helpen! In de kist zit een complete miniset van materialen voor het zelf maken van boter en kaas. Voor de room en melk dient u zelf te zorgen. U bent minimaal één dag bezig met kaasmaken. Hulp van ouders of een stagiaire is daarom aan te raden. Het resultaat is de moeite waard!
Naast een complete kaasmakers-set bevat de leskist een handleiding met instructie kaas en boter maken en verwerkingssuggesties en werkbladen.

Bijkomende kosten:

Stremsel kunt voor 3,50 euro bestellen bij:
https://www.levenvanhetland.nl/zoeken?controller=search&s=stremsel

 

Kist 1: 1 pan à 14 liter

1 boterkarn

1 elektrisch kookplaatje

               1 plastic pekelbak

                                                                                                                     

Kist 2: 1 waterkoker

1 handdoek

1 theedoek

1 houten kaaspers

1 bakje soda

1 pan van ruim 5 liter

1 kookwekker

1 schuimspaan

1 soeplepel

2 zeven

1 aluminium kom

1 maatbeker 1 liter

1 maatbeker 300 ml

1 potje komijnzaad

               1 boekje: “Kaasje kaasje”

2 spatels

2 botervormpjes

               29 folders: ‘Van koe tot kaas’: - 15 x groen      (NIET om te behouden)
                                                                                - 14x wit                      (NIET om te behouden)
               25 folders ‘Meer weten over kaas’                      (NIET om te behouden)
                             
Kaaskist:  3 kaasvormpjes

                     3 kaasdoekjes (klein)

                     1 kaasdoekje (groot)

                     1 kaasthermometer

                     1 pasteuriseer thermometer

                     1 wrongelsnijder

                     stremsel   

 

Een groene docentenmap met o.a.

               Prentenboek “Weet jij waar mijn melk blijft” + Lesbrief voor groep 1/2

               “ Van koe tot melk en melkproducten”

               “ Van melkvet tot echte boter”

               “ Zelf maken van zuivelproducten”

               “ Alles over Nederlandse kaas”.

               “ Natuurlijk zuivel” brochure + handleiding

               “ Van koe tot koelkast”

               “ Van koe tot kaas”

 

Een blauwe map met:               -  handleiding “Rondje melk” voor groep 3 en 4

                                                           -  Poster

                                                            -  5 kleurplaten

                                                            -  4 kijkdooswerkbladen

                                                            -  1 koe-quiz

Waar:
Pieter Vermeulen Museum.

Organisatie
Pieter Vermeulen Museum
Driehuis
Type
leskist gr. 1-8
Voor
Groep 1 t/m 8
Duur
Periode
Het hele schooljaar.
Kosten
10 euro (Velsen), 20 euro (buiten Velsen)
Thema
voeding;

Het is altijd goed om te weten waar ons voedsel vandaan komt. En daar kan deze leskist bij helpen! In de kist zit een complete miniset van materialen voor het zelf maken van boter en kaas. Voor de room en melk dient u zelf te zorgen. U bent minimaal één dag bezig met kaasmaken. Hulp van ouders of een stagiaire is daarom aan te raden. Het resultaat is de moeite waard!
Naast een complete kaasmakers-set bevat de leskist een handleiding met instructie kaas en boter maken en verwerkingssuggesties en werkbladen.

Bijkomende kosten:

Stremsel kunt voor 3,50 euro bestellen bij:
https://www.levenvanhetland.nl/zoeken?controller=search&s=stremsel

 

Kist 1: 1 pan à 14 liter

1 boterkarn

1 elektrisch kookplaatje

               1 plastic pekelbak

                                                                                                                     

Kist 2: 1 waterkoker

1 handdoek

1 theedoek

1 houten kaaspers

1 bakje soda

1 pan van ruim 5 liter

1 kookwekker

1 schuimspaan

1 soeplepel

2 zeven

1 aluminium kom

1 maatbeker 1 liter

1 maatbeker 300 ml

1 potje komijnzaad

               1 boekje: “Kaasje kaasje”

2 spatels

2 botervormpjes

               29 folders: ‘Van koe tot kaas’: - 15 x groen      (NIET om te behouden)
                                                                                - 14x wit                      (NIET om te behouden)
               25 folders ‘Meer weten over kaas’                      (NIET om te behouden)
                             
Kaaskist:  3 kaasvormpjes

                     3 kaasdoekjes (klein)

                     1 kaasdoekje (groot)

                     1 kaasthermometer

                     1 pasteuriseer thermometer

                     1 wrongelsnijder

                     stremsel   

 

Een groene docentenmap met o.a.

               Prentenboek “Weet jij waar mijn melk blijft” + Lesbrief voor groep 1/2

               “ Van koe tot melk en melkproducten”

               “ Van melkvet tot echte boter”

               “ Zelf maken van zuivelproducten”

               “ Alles over Nederlandse kaas”.

               “ Natuurlijk zuivel” brochure + handleiding

               “ Van koe tot koelkast”

               “ Van koe tot kaas”

 

Een blauwe map met:               -  handleiding “Rondje melk” voor groep 3 en 4

                                                           -  Poster

                                                            -  5 kleurplaten

                                                            -  4 kijkdooswerkbladen

                                                            -  1 koe-quiz

Waar:
Pieter Vermeulen Museum.