Bezoek stadsboerderij De Houthoeve

Organisatie
Natuur en Milieu Educatie Haarlem
Haarlem
Type
les
Voor
Groep 1 t/m 8.
Duur
Ongeveer 1 uur.
Periode
Het hele schooljaar.
Kosten
Gratis voor alle scholen.
Thema
dieren;milieu;natuur;

Algemeen

NME Haarlem beheert twee gemeentelijke stadsboerderijen: de Hout- en de Schoterhoeve. Kinderen en volwassenen kunnen daar kennismaken met landbouwhuisdieren. Ze zijn er niet alleen te zien; je kunt ze ook aanraken. Informatieborden geven uitleg over de leefwijze en de verzorging van de dieren op de stadsboerderij.

 
Regelmatig worden er educatieve workshops of andere activiteiten georganiseerd. Raadpleeg hiervoor www.nmehaarlem.nl. Voor het basisonderwijs zijn er verschillende lespakketten beschikbaar. Ze zijn gericht op de boerderij en haar dieren (al dan niet in combinatie met een bezoek aan een van de locaties).

 

De activiteit

Aan de hand van foto’s doen de deelnemende kinderen een speurtocht over de boerderij. Ze gaan zowel langs de dieren als het materiaal dat nodig is om ze te verzorgen. Op de fotokaart worden vragen gesteld die ze moeten beantwoorden. Op deze wijze komen stadse kinderen op een leuke manier in aanraking met boerderijdieren en hun verzorging.

Klik voor de inschrijving op een ‘fotospeurtocht’ op de onderstaande knop. Een min of meer spontaan bezoek met de klas is ook mogelijk. Neem dan wel eerst even telefonisch contact op met de beheerder; tel. (023) 532 64 87.

Opmerking:

Een medewerker van de boerderij verzorgt de inleiding. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes op pad. De leerkracht is verantwoordelijk voor voldoende begeleiding. Zie ook www.houthoeve.nl.

Waar:
Kinderboerderij Houthoeve in Haarlem. Opgave via NMEwijzer.nl