Van graan tot pannenkoek

Organisatie
Informatieboerderij Zorgvrij
Velsen-Zuid
Type
Bakken en smullen
Voor
3 en 5
Duur
1 1/2
Periode
oktober, november, januari, februari
Kosten
* €60,00 / €47,50 (excl.21% BTW)
Thema
dieren;natuur;voeding;
Informatie
Bekijk bestanden

Een echte aanrader! En waar anders dan op Zorgvrij kun je ontdekken wat er allemaal nodig is om een pannenkoek te maken.

Eieren rapen uit het kippenhok, een koe melken onder leiding van de boer en zelf boter maken. Dat kan allemaal op Zorgvrij! Met meel van de molen De Zandhaas dan zelf een pannenkoek bakken. Dat is nog eens smikkelen. Deze unieke les is in samenwerking met Stichting Erfgoededucatie Velsen ontwikkeld. 

Past het thema beter in het lesprogramma van groep 5? Dan kunnen we de les aanpassen. Zorgvrij is een echt melkveebedrijf; tarwe halen we daarom bij een andere boer vandaan. In de vorm van een kringgesprek leren de kinderen hoe tarwe groeit en wordt geoogst. Het malen van de tarwe laten we graag aan de kinderen over. Dat kan allemaal op Zorgvrij!

Opmerking:

De lessen staan momenteel gepland in de maanden oktober/november (groep 5) en januari/februari (groep 3). Wilt u deze les boeken? Geef uw voorkeur dan aan via een mail naar zorgvrij@spaarnwoude.nl, dan wordt er z.s.m. contact met u opgenomen.

Bij deze les verdelen we de klas in 5 kleine groepjes. We maken daarbij graag gebruik van de aanwezige ouders. Om de ouders hiermee niet te overvallen willen we u verzoeken ze hiervan op de hoogte te brengen. Natuurlijk staat er voor deze ouders koffie en thee klaar op de boerderij.

Tip!

Het is leuk als u één of twee weken voor het bezoek aan Zorgvrij een excursie kunt boeken bij de molen De Zandhaas in Santpoort, tel 023 539 1793. Van de meegebrachte meel bakken we dan de pannenkoeken.

Waar:
Zorgvrij