Boerderijfratsen

Organisatie
Informatieboerderij Zorgvrij
Velsen-Zuid
Type
speurtocht
Voor
groep 1,2
Duur
1- 3 uur, afhankelijk van de beschikbare tijd.
Periode
mei t/m juli
Kosten
* €4,50/€3,50 (excl. 21% BTW) per leerling
Thema
dieren;natuur;planten;

Het vee staat in de wei en ook de kinderen spelen graag buiten. Daar valt in de zomermaanden ook genoeg te beleven. Maar regent het? Geen nood. Nu de koeien buiten staan is er ook genoeg ruimte binnen.

Bent u op zoek naar een leuke eindejaarsactiviteit, schoolreisje of juffendag voor groep 1 en 2? Boerderij Zorgvrij heeft het!  Speciaal voor deze doelgroep is er een leuke fotospeurtocht "Boerderijfratsen" in en om de boerderij. 

Wel eens met de kinderen een geit geborsteld, varkens gevoerd en kalfjes geaaid? Met de billen in de kamille gezeten en ontdekt hoe veel soorten vlinders er in de geurtuin zijn? En wie springt er net zo ver als een koe, een varken of de boer? Ook de klompenrace en het spelen in de “Supermarkt van Zorgvrij” ontbreken niet. Tijdens de opdrachten komen de kinderen in de stallen, bij de dieren, in de speeltuin, het spinnenbos en de geurtuin. Bij slecht weer zijn ook er genoeg spelletjes en opdrachten binnen.

De leerkracht en begeleiders bepalen zelf hoeveel opdrachten er gedaan worden en wanneer er even pauze wordt gehouden. De kinderen krijgen een koetjesreep en iets te drinken; voor begeleiders staat er koffie en thee klaar. 

U kunt na afloop van de speurtocht uw meegebrachte lunch in de boerderij nuttigen. Om het feest compleet te maken is er ook de mogelijkheid om ook de pannenkoekenfeestmaaltijd te boeken. Maak hiervoor een reservering via zorgvrij@spaarnwoude.nl of bel 023 5202828. Na de lunch kunnen de kinderen spelen in de speeltuin of kunt u gebruik maken van een van onze groepsspellen.

 

 

 

Opmerking:

Bij deze speurtocht verdelen we de klassen in kleine groepjes. We maken daarbij graag gebruik van de aanwezige ouders. Om de ouders hiermee niet te overvallen willen we u verzoeken ze hiervan op de hoogte te brengen. Natuurlijk staat er voor deze ouders koffie en thee klaar op de boerderij.

Zijn er geen online data meer beschikbaar? Bel gerust even om de opties te bespreken met Karin Drijver 023 5202828 of via zorgvrij@spaarnwoude.nl.

Waar:
Informatieboerderij Zorgvrij