Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Adres:
Zeeweg 12
2051 EC Overveen

Bekijk NME-aanbod

 


Nationaal Park Zuid-Kennemerland
De duinen en landgoederen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekken zich uit van IJmuiden tot Zandvoort. Een natuurgebied, dichtbij de Randstad. Hier is het nog mogelijk om met kinderen echte, spannende natuur te beleven. Geen strak geschoren gazons of geharkte aarde uit het plantsoen, maar zand, water en een bont gezelschap van planten en dieren die uniek zijn voor de duinen van Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied wordt beheerd door diverse organisaties waaronder Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN). Natuurlijk proberen de beheerders deze kwetsbare natuur zo goed mogelijk te beschermen, maar ze willen ook dat anderen van de duinen kunnen genieten en leren. Daarom is het goed mogelijk om hier educatieve projecten uit te voeren.

Bezoekerscentrum De Kennemerduinen
Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is de hoofdingang en het ideale startpunt voor een bezoek aan Nationaal Park Zuid- Kennemerland. Het bezoekerscentrum geeft complete informatie over het Nationaal Park en verzorgt alle boekingen voor lessen, excursies en groepsaanvragen. In het nationaal park zijn diverse programma’s mogelijk onder begeleiding van speciaal voor natuuronderwijs opgeleide excursieleiders of boswachters.

Inschrijving en kosten
Houd rekening met een periode van vier weken tussen het moment van boeken en de aangevraagde lesdatum in verband met het inroosteren van gidsen. Na boeking ontvang je de bevestiging van de aangevraagde les per email.

Lesprogramma’s onder leiding van gidsen
- € 35,- bij een groep van maximaal 15 leerlingen
- € 50,- bij een groep van maximaal 30 leerlingen.
- € 1,75 voor iedere leerling meer dan 30.

Uitrijkaarten voor de parkeerplaatsen Koevlak en Parnassia kosten €2,-.