Natuur en Milieu Educatie Haarlem

Adres:
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

Bekijk NME-aanbod

Natuur-en Milieu Educatie  (NME) Haarlem is onderdeel van de gemeente Haarlem. Scholen uit het primair onderwijs en andere instellingen kunnen hier terecht voor diverse activiteiten en ondersteuning op het gebied van natuur en milieu.

Aanbod en activiteiten
Het Natuur- en Milieu Educatie centrum beschikt over een mediatheek met boeken waarvan leerkrachten en leerlingen gebruik kunnen maken voor achtergrondinformatie, werkstukken en spreekbeurten (bezoek op afspraak).

NME Haarlem is gevestigd in het witte kantoorpand op de Haarlemmer Kweektuin: een locatie  met een educatieve tuin, een dierenweide, een tropische kas en duurzame bedrijfjes zoals de Nieuwe Akker en Nederlands Hout. Naast het aanbod voor scholen op deze site, organiseert NME Haarlem publieksgerichte activiteiten.

Tot NME behoren ook vier Haarlemse schooltuincomplexen en de kinderboerderijen Houthoeve, Schoterhoeve en het Huisdiercentrum Haarlem.

Reserveren materialen en activiteiten voor schooljaar 2017/2018 kan binnenkort!

Rondbreng- en ophaalservice lekisten en lesmaterialen
Gereserveerde materialen worden sinds augustus 2015 gratis bezorgd en opgehaald bij scholen in Haarlem door het bedrijf Roads. Voor Haarlemse scholen is dit gratis! Voor scholen buiten de gemeente Haarlem kost dit €10,-.

De bezorg- en ophaalmomenten vinden doorgaans plaats op vrijdag. Materialen worden in principe uitgeleend voor drie weken, in overleg kan deze periode ook verlengd worden of verkort. Neemt u daarvoor contact op met Marijke Breugem 06-46215438 of mail naar mbreugem@haarlem.nl

Hieronder is wegbreng- en ophaalrooster te zien.
 
 Data wegbrengen / ophalen leskisten schooljaar 2017/2018

 

2017/2018 Data wegbrengronde leskisten Data ophaalronde leskisten
1  Vrijdag 8 september  Vrijdag 29 september
2  Vrijdag 6 september  Vrijdag 3 november
3  Vrijdag 10 november  Vrijdag 1 december
4  Vrijdag 8 december  Vrijdag 19 januari
5  Vrijdag 26 januari  Vrijdag 23 februari
6  Vrijdag 9 maart  Vrijdag 6 april
7  Vrijdag 13 april  Vrijdag 18 mei 
8  Vrijdag 25 mei  Vrijdag 15 juni
9  Vrijdag 22 juni  donderdag 19 juli
   Zomervakantie 2018  

Inschrijving en voorwaarden

 • Kosten
  De gemeente Haarlem draagt de kosten van de op deze website aangeboden activiteiten en producten voor de Haarlemse scholen (tenzij anders vermeld).
  Aan scholen uit andere gemeenten moeten wij de kosten berekenen. Deze variëren van € 5,00 tot € 40,00 per product. De school ontvangt hiervoor een rekening aan het einde van het schooljaar. Informeer bij uw gemeente of u voor deze kosten een bijdrage kunt krijgen.
   
 • Inschrijving voor activiteiten kan het hele jaar via deze website. Bekijk hier ons aanbod.
 • De gereserveerde leskisten en/of materialen worden (meestal) op vrijdag bezorgd en opgehaald.
 • Bij het vermist raken of beschadigen van geleende voorwerpen worden de kosten van nieuwe gekochte voorwerpen gedeclareerd bij de betreffende school.
 • Annulering van een activiteit of reservering  kan via mbreugem@haarlem.nl of 023-5115024 / 06-45215438
 • De uitleentermijn voor materialen is in principe drie weken.
  Levende dieren kunnen maximaal 4 dagen (dinsdag-vrijdag) worden geleend.
 • Tot 2 weken voor de uitleentermijn kunt u reserveren.
 • Let op! Bij excursies e.d.: Bij ziekte dient de docent de gemaakte afspraken door te geven aan zijn of haar vervanger.
 • Buitenactiviteiten: als het door slecht weer niet verantwoord is om te komen, neem dan zo spoedig mogelijk van te voren contact op met de organiserende contactpersoon/instantie.