Uitleen dieren: Rat,Cavia of Muis Huisdierencentrum Haarlem

Organisatie
Natuur en Milieu Educatie Haarlem
Haarlem
Type
leskist
Voor
Groep 1 t/m 8.
Duur
dinsdag tot vrijdag.
Periode
Het hele schooljaar.
Kosten
Gratis voor Haarlemse scholen; voor scholen buiten Haarlem € 20,-
Thema
dieren;
Informatie
Bekijk bestanden

Een kind ziet bij een vriendje een tamme rat en raakt enthousiast. Hij "zeurt" bij zijn ouders om ook zo’n knaagdier. Ze gaan naar de dierenwinkel om er één te kopen. Bepakt en bezakt (dier, verblijf, eten etc.) gaat de familie huiswaarts. Na enkele weken blijkt dat de jonge eigenaar allergisch is voor het dier, of men ontdekt dat de verzorging tegenvalt. Uiteindelijk moet het zo snel mogelijk weg. Dat is het lot van menig huisdier.

Het lenen van één van de hierboven genoemde dieren, is niet bedoeld als stimulans om er één aan te schaffen, maar het leert de kinderen wat er allemaal bij komt kijken om het dier te verzorgen. Wellicht merkt één van de kinderen dat hij of zij allergisch is en dat bespaart mensen- en dierenleed. Uiteraard is er ook aandacht voor de leuke kanten van een huisdier en ondersteunt het mogelijk ook om een juiste keuze te maken.

Het ‘leendier’ komt, met verblijf, verzorgingsbenodigdheden en een leskist, naar de school. De inhoud van de kist is afgestemd op het betreffende dier. Bij de muis is dat ‘Misty Muis’, bij de rat ‘Rudolf Rat’ en bij de cavia ‘Claudia Cavia’. Er zitten opdrachtbladen, een quiz, een kwartelspel, knutselopdrachten in en informatie over het ‘leendier in de kist’. De kisten zijn ook afzonderlijk te reserveren. LET OP!: Deze leskisten worden NIET bezorgd, maar dienen, aangezien de bijbehorende dieren op een buitenlocatie worden gehouden, zelf door de school te worden opgehaald. Deze locatie is het Huisdierencentrum Haarlem, Van Oosten de Bruijnstraat 64, 2014VS te Haarlem. Geef bij de reservering a.u.b. aan welke dieren u wilt: cavia, rat of muis.

Opmerking:

Let op; de uitleentermijn is steeds dinsdag tot vrijdag. De uitleenregels zijn te vinden op deze website (zie bijlagen). Voor vragen kunt u bellen naar het Huisdierencentrum Haarlem, tel.: (023) 551 10 01. Verder worden deze leskisten NIET bezorgd, maar dienen, aangezien de bijbehorende dieren op een buitenlocatie worden gehouden, zelf door de school te worden opgehaald. Deze locatie is het Huisdierencentrum Haarlem, Van Oosten de Bruijnstraat 64, 2014VS te Haarlem. Geef bij de reservering a.u.b. aan welke dieren u wilt: cavia, rat of muis.

Waar:
Dier op school.