Les: ´Fotospeurtocht op stadsboerderij De Houthoeve`

Organisatie
Natuur en Milieu Educatie Haarlem
Haarlem
Type
les
Voor
groep 1 en 2 (maximum aantal leerlingen 30).
Duur
ongeveer 1 uur.
Periode
gehele schooljaar.
Kosten
gratis voor Haarlemse scholen / voor scholen buiten Haarlem € 30,00.
Thema
dieren;

Algemeen

NME Haarlem beheert twee gemeentelijke stadsboerderijen, de Hout- en de Schoterhoeve. Kinderen en volwassenen kunnen daar kennismaken met landbouwhuisdieren. Ze zijn niet alleen te zien; je mag ze ook aanraken. Informatieborden geven brede uitleg over de aanwezige dieren. Wie wil kan meer informatie krijgen over hun leefwijze en verzorging.

Regelmatig worden er educatieve workshops of andere activiteiten georganiseerd (www.nmehaarlem.nl). Voor het basisonderwijs zijn er verschillende lespakketten beschikbaar. Ze zijn gericht op de boerderij en haar dieren (al dan niet in combinatie met een bezoek aan een van de locaties).

De activiteit

Aan de hand van foto’s doen de deelnemende kinderen een speurtocht over de boerderij. Ze gaan zowel langs de dieren als het materiaal dat nodig is om ze te verzorgen. Op de fotokaart worden vragen gesteld die ze moeten beantwoorden. Op deze wijze komen stadse kinderen op een leuke manier in aanraking met boerderijdieren en hun verzorging.

Klik voor de inschrijving op een ‘fotospeurtocht’ op de onderstaande knop. Een spontaan bezoek met de klas is ook mogelijk. Neem dan eerst even telefonisch contact op met de beheerder; tel. (023) 532 64 87.

IN VERBAND MET HET VERNIEUWEN VAN HET MATERIAAL IS DE FOTOSPEURTOCHT TIJDELIJK NIET TE RESERVEREN

Opmerking:

Een medewerker van de boerderij verzorgt de inleiding. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes op pad. De leerkracht is verantwoordelijk voor voldoende begeleiding.

Waar:
stadsboerderij Houthoeve; Hertenkamplaan 3 Haarlem.