Les: ´Word een echte boer(in)!´ (Schoterhoeve)

Organisatie
Natuur en Milieu Educatie Haarlem
Haarlem
Type
les
Voor
groep 1 en 2
Duur
1 uur.
Periode
gehele jaar.
Kosten
gratis voor Haarlemse scholen / voor scholen buiten Haarlem € 30,00.
Thema
dieren;natuur;

Algemeen

NME Haarlem beheert twee gemeentelijke stadsboerderijen, de Schoter- en de Houthoeve. Kinderen en volwassenen kunnen daar kennismaken met landbouwhuisdieren. Ze zijn niet alleen te zien; je mag ze ook aanraken. Informatieborden geven brede uitleg over de aanwezige dieren. Wie wil, kan meer informatie krijgen over hun leefwijze en verzorging.

 
Regelmatig worden er educatieve workshops of andere activiteiten georganiseerd (www.nmehaarlem.nl). Voor het basisonderwijs zijn er verschillende lespakketten beschikbaar. Ze zijn gericht zijn op de boerderij en haar dieren (al dan niet in combinatie met een bezoek aan een van de locaties).

De activiteit

De deelnemende kinderen gaan de beheerder een handje helpen op de boerderij en zich een echte boer(in) voelen. Zo komen stadse kinderen op een leuke manier in aanraking met boerderijdieren en hun verzorging. Verder komen vragen over de boerderij aan bod zoals: waar komt melk vandaan? Waarom liggen varkens graag in de modder? En wat kun je van wol maken?

Klik voor de inschrijving op deze activiteit op de onderstaande knop. Een spontaan bezoek met de klas is ook mogelijk. Neem dan eerst even telefonisch contact op met de beheerder; tel. (023) 526 17 18.

DEZE LESKIST IS TIJDELIJK NIET BESCHIKBAAR, EN WORDT HERZIEN

Opmerking:

Een medewerker van de boerderij verzorgt de inleiding. Daarna gaan de leerlingen in kleine groepjes de opdrachten doen. De leerkracht is verantwoordelijk voor voldoende begeleiding.

Waar:
Stadsboerderij Schoterhoeve; Sportweg 1 Haarlem.