Kaasmaken, voedselproductie in de praktijk

Van biologische melk tot een lekker boerenkaasje.

Geeft elke koe melk? Wat gebeurt er tijdens het stremmen en welke rol spelen de bacteriën in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe komen de gaten in de kaas? Tijdens het kaasmaken wordt verteld over de geboorte van een kalfje en maken de leerlingen boter om hun plak ontbijtkoek mee te besmeren.  De klas kan het kaasje na een dag, als het uit het pekelbad wordt gehaald, ophalen.

Opmerking:

Deze les wordt aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen en is daardoor geschikt voor alle groepen uit het voortgezet onderwijs.

Waar:
Informatieboerderij Zorgvrij

Organisatie
Informatieboerderij Zorgvrij
Velsen-Zuid
Type
les
Voor
vmbo 1 t/m vwo 5 (niveau wordt aangepast aan leerjaar)
Duur
ca. 1 1/2 - 2 uur
Periode
gehele jaar door met uitzondering van de maanden maart en april
Kosten
€65 excl. 21%BTW
Thema
biodiversiteit;dieren;natuur;voeding;

Van biologische melk tot een lekker boerenkaasje.

Geeft elke koe melk? Wat gebeurt er tijdens het stremmen en welke rol spelen de bacteriën in de voedingsmiddelenindustrie? Hoe komen de gaten in de kaas? Tijdens het kaasmaken wordt verteld over de geboorte van een kalfje en maken de leerlingen boter om hun plak ontbijtkoek mee te besmeren.  De klas kan het kaasje na een dag, als het uit het pekelbad wordt gehaald, ophalen.

Opmerking:

Deze les wordt aangepast aan de leeftijd en het niveau van de leerlingen en is daardoor geschikt voor alle groepen uit het voortgezet onderwijs.

Waar:
Informatieboerderij Zorgvrij