Echte boerenkaas maken

Of je nou een kaaskop bent of niet. Zelf je eigen biologische kaas maken moet je echt een keer gedaan hebben.

Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt. 

Tijdens de workshop leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en ga je zelf aan de slag. Behalve een eigen kaasje maak je ook boter. Die wordt direct geproefd op een plak ontbijtkoek, met een kopje koffie of thee erbij. Het kaasje gaat mee naar huis om daar te rijpen.



 

 

Opmerking:

Arrangement

Wilt u de workshop feestelijk en in stijl afsluiten? Dan kunnen wij voor u bij het restaurant "Onder de Platanen" een kaasproeferijtje of kaasfondue reserveren.

Naast deze workshop bieden we op Zorgvrij ook de treasurehunt "Kraak de code" aan, zie ons NME aanbod. Dat geeft de mogelijkheid om een combinatie en/of keuzeprogramma samen te stellen.

Wilt u het teamuitje combineren met een studieochtend of -middag? Ook dat kan op Zorgvrij!  U kunt hiervoor gebruik maken van het “Schapenhok” (€ 70 per dagdeel of €90 per dag, incl. BTW).

Bespreek de mogelijkheden en reserveer via zorgvrij@spaarnwoude.nl, of bel ons op (023) 5202828.

Waar:
Zorgvrij

Organisatie
Informatieboerderij Zorgvrij
Velsen-Zuid
Type
teamuitje
Voor
Volwassenen
Duur
3 uur
Periode
augustus t/m juli
Kosten
€35,00/ €27,50 per persoon (voor scholen geldt er een korting)
Thema
voeding;

Of je nou een kaaskop bent of niet. Zelf je eigen biologische kaas maken moet je echt een keer gedaan hebben.

Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt. 

Tijdens de workshop leer je alles over hoe kaas wordt gemaakt en ga je zelf aan de slag. Behalve een eigen kaasje maak je ook boter. Die wordt direct geproefd op een plak ontbijtkoek, met een kopje koffie of thee erbij. Het kaasje gaat mee naar huis om daar te rijpen.



 

 

Opmerking:

Arrangement

Wilt u de workshop feestelijk en in stijl afsluiten? Dan kunnen wij voor u bij het restaurant "Onder de Platanen" een kaasproeferijtje of kaasfondue reserveren.

Naast deze workshop bieden we op Zorgvrij ook de treasurehunt "Kraak de code" aan, zie ons NME aanbod. Dat geeft de mogelijkheid om een combinatie en/of keuzeprogramma samen te stellen.

Wilt u het teamuitje combineren met een studieochtend of -middag? Ook dat kan op Zorgvrij!  U kunt hiervoor gebruik maken van het “Schapenhok” (€ 70 per dagdeel of €90 per dag, incl. BTW).

Bespreek de mogelijkheden en reserveer via zorgvrij@spaarnwoude.nl, of bel ons op (023) 5202828.

Waar:
Zorgvrij